Starten op wedstrijden

STARTPAS VOOR DRESSUUR, SPRINGEN ÉN EVENTING

 

Met deze startpas mag je meedoen aan KNHS-wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en/of eventing. Deze startpas is combinatiegebonden en geldt dus voor de combinatie van één ruiter en één paard of pony.

Bij deze startpas kun je kiezen voor een geldigheid van 12 maanden, 1 maand, 1 week of 1 dag. 

 

Startpas voor 12 maanden

Bestel je een nieuwe startpas? Dan mag je sinds 2016 zelf kiezen op welke datum de startpas in moet gaan. 12 Maanden later wordt deze automatisch verlengd, tenzij de startpas 4 weken vóór de verlengingsdatum is afgemeld via MijnKNHS. Oudere startpassen (dat zijn startpassen die vóór 1 januari 2016 zijn aangevraagd) lopen standaard nog van 1 januari t/m 31 december. Die worden dus op 1 januari verlengd. 

 

Startpas voor 1 week, 1 maand of 1 dag

Je bepaalt zelf wanneer je de startpas in wilt laten gaan. Vanaf die dag is je startpas een maand, week of dag geldig. Met de startpas voor 1 dag mag je, mits het reglementair is toegestaan, meerdere keren op die dag starten (bijvoorbeeld als je meedoet aan een dressuurwedstrijd en twee proeven wilt rijden). De startpassen voor 1 maand, 1 week of 1 dag worden niet automatisch verlengd. Je hoeft ze dus niet op te zeggen. Je vraagt deze startpas aan in MijnKNHS.nl.

 

Veelgestelde vragen over de startpas:

Wat kost een startpas?

Wat een startpas kost staat in de KNHS Tarievenlijst. Nieuw is dat er sinds 2016 een staffelkorting geldt op de startpassen met een looptijd van 12 maanden. Voor ruiters die jaarlijks een groot aantal paarden starten (zoals sportstallen) kan het aantrekkelijker zijn om gebruik te maken van de universele regeling.

 

Ik wil ook starten in de disciplines endurance, reining of aangespannen sport.

In dat geval heb je een startlicentie nodig voor die discipline. Heb je al een startpas voor dressuur/springen/eventing, dan krijg je 75% korting op een startlicentie. Wat een startlicentie kost, staat in de KNHS Tarievenlijst.

 

Ik wil met mijn paard of pony ook mennen.

Om wedstrijden te mennen heb je een menlicentie nodig. Heb je al een menlicentie en bestel je een startpas voor dressuur, springen en eventing? Dan geven we je korting. Kijk in de KNHS Tarievenlijst voor de actuele tarieven of neem contact op met de KNHS Servicedesk.

 

Wanneer en hoe kan ik een startpas bestellen?

Om een KNHS-startpas te bestellen moet je lid zijn van de KNHS via een KNHS-vereniging of via een FNRS-ruitersportcentrum. De startpas zelf bestel je via MijnKNHS.nl

 

Startpas voor pony of paard?

Er zijn startpassen voor paarden en voor pony's. Rij je op een pony, dan heb je een ponystartpas nodig t/m het jaar waarin je 18 wordt. Daarna heb je een paardenstartpas nodig, ook als je op een pony rijdt.  

 

Hoe kan ik een startpas afmelden?

Startpassen met een beperkte looptijd (een dag, week of maand) en startlicenties worden automatisch afgemeld na de periode betreffende periode. 

 

Startpassen en startlicenties met een geldigheid van 12 maanden worden automatisch verlengd. Wanneer je deze niet wilt verlengen moet deze tenminste 1 maand voor de verlengdatum opgezegd zijn via MijnKNHS.nl