Corona Update

Beste Horsthoekruiters,

 

Het zijn bijzondere dagen en roerige tijden. We ervaren wereldwijd wat een onbekend virus voor effect kan hebben op ongeveer alles waar we om geven. Zo’n situatie is ons nog niet eerder overkomen. We zullen ermee moeten leren omgaan. En dat geldt eigenlijk voor iedereen. Ons sociale en maatschappelijk leven ziet er van de ene op de andere dag ineens heel anders uit.

 

We willen ons medeleven betuigen aan een ieder die geliefden moeten missen of ernstig ziek zijn. We denken aan alle mensen in de zorg waar in deze tijd heel veel van gevraagd wordt. Maar ook de vele andere beroepen, waarvan het uitvoeren nu meer inspanning vraagt, verdienen ons respect. Tevens gaan onze gedachten uit naar mensen, die mogelijk op dit moment hun beroep niet uit kunnen oefenen, waardoor zij het financieel heel zwaar hebben of krijgen.

 

Als vereniging zal 2020 ook voor ons een heel ander jaar zijn dan andere jaren. Hoe anders is het nu de lessen, maar ook de evenementen waaronder de ledenvergadering, de paasrit, de bixie wedstrijd en ons weekendje weg in ieder geval niet door kunnen gaan. Sociaal maar ook zeker financieel gezien heeft dit grote consequenties voor onze vereniging. Ook de evenementen op de langere termijn zijn wel gepland, maar hier plaatsen wij wel vraagtekens bij of zij mogelijk wel door kunnen gaan.

Op dit moment kunnen wij aangeven dat er in ieder geval tot 1 juni geen verenigingslessen mogen worden gegeven. Wij houden ons aan de regels die zijn gesteld door de overheid en het RIVM. Er bestaat wel de mogelijkheid om individueel gebruik te maken van onze bak. Hierbij willen wij je verzoeken om je aan de hygiëne regels die gesteld zijn te houden en hierin je verantwoording te nemen. Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor die ander. Het rijden in onze bak is voor eigen risico voor wat betreft de boetes die door de overheid gegeven worden.  

 

Er ligt op dit moment een verzoek van diverse leden om de bloemenactie (8 mei) en het geplande onderhoud van de bak in aangepaste vorm door te laten gaan. Als bestuur zijn wij aan het nadenken over de kansen en mogelijkheden op dit vlak. Mocht je hier ideeën of gedachten over hebben, dan zouden wij het fijn vinden wanneer je deze met ons deelt. Wij komen hier op een later moment op terug.

 

Voor nu willen wij jullie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. We hopen elkaar straks weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten!

 

Met een gezonde en sportieve groet,

Bestuur Horsthoekruiters

 

Klik hier voor alle informatie rondom de paardensport op de speciale updatepagina van de KNHS