Herauten

Vanmorgen was het voor een heleboel van ons al vroeg dag. Het jaarlijkse Herauten, wat al jarenlang een traditie is. We vertrokken om 8.30 bij Stal Marskamp. Een aantal aanspanningen en ruiters/amazones onder het zadel. Van jong tot een gevorderde leeftijd reed dit keer mee. Van shetlander tot paarden die dik 1 meter 80 waren. Het was een mooie gekleurde versierde stoet. Helaas was het weer ons niet zo gunstig gezind. Het regende de hele tijd, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij het gemeentehuis werden we ontvangen door de Burgemeester van Heerde en leden van de oranje vereninging. We kregen een kopje koffie met een Heerdernaartje aangeboden en de jongste amazone Mirthe Elfrink mocht helpen met het hijsen van de vlag. Daarna ging onze stoet weer verder met de ronde door het dorp. Op Van Meursweide was er nog even een stop en daarna het laatste stukje dorp voordat we terug naar stal gingen. Het is weer allemaal veilig verlopen. Een hele fijne Koningsdag allemaal.